- som vi plejer Med Ivan er vi tilbage i 1980'erne. Til daglig lever Ivan et jævnt kedeligt liv på Nørrebro i København, med en far der arbejder hos postvæsenet og en mor der er kassedame i Brugsen på den anden side af gaden.
Men hver sommer slippes Ivan løs fra stenbroen. Han tilbringer samtlige sommerferiens uger hos sin noget rodede og halv-senile onkel i Århus, og DET er livet, som Ivan gerne vil leve det. Med en onkel, der lader Ivan være sig selv - så meget at han sommetider glemmer, at Ivan er der - og med et nabokollektiv, der rummer en række arketyper af den tids røde kollektivister.
Ivan bliver et år ældre for hver af de tre Ivan-bøger i serien.
Serien roses for at være noget af det morsomste på sit felt.

I " ...som vi plejer" er Ivans onkel pludseligt kommet på plejehjem. På grund af en personnummerfejl har han modtaget et brev fra kommunen om, at nu er der plads til ham på en institution for gamle lidt udenfor Århus. Onklen er vant til at adlyde myndighederne og betragter nærmest tilbuddet om en plejehjemsplads, som noget lignende en indkaldelse til militæret, så han parerer ordre og flytter ind. Ivan hører om det ved en tilfældighed, og selv om det ikke er sommerferie, tager han afsted. Onklen skal reddes, og Ivan får selvfølgelig hjælp af folkene fra kollektivet.

Bogen henvender sig primært til alderstrinet: Fra 11-12 års alderen.

Sådan anskaffer du bogen: Bogen er udsolgt fra forlaget, men kan lånes på bibliotekerne.
Bogen er udgivet af: Forlaget ABC.